سماق عمده یکی از ادویه های پر مصرف در آشپزخانه عربی است و علاوه بر طعم مطبوع و رنگ متمایز آن که نام سماق از آن گرفته شده است، فواید متعدد پزشکی و تغذیه ای سماق آن را در فهرست ادویه جات قرار داده است.
ارزش غذایی سماق نیز نسبتاً بالاست. زیرا حاوی چربی های سالم، فیبر و ویتامین است که به حفظ سلامت قلب کمک می کند، کلسترول مضر را کاهش می دهد و از طرف دیگر کلسترول خوب را افزایش می دهد.
- سایر فواید سماق
سماق نقش مهمی در صنایع مختلف مانند صنایع داروسازی و آرایشی دارد و ممکن است به محافظت از فولاد ضد زنگ در برابر خوردگی در آب دریا کمک کند.
سماق در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد و دارای مزایای زیر است:
سماق به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی خود به عنوان یک نگهدارنده طبیعی مواد غذایی عمل می کند.
سماق ایمن و کم هزینه است که آن را به انتخاب خوبی برای استفاده در صنایع غذایی تبدیل می کند.
سماق حاوی آنتی اکسیدان است که به تأخیر در فرآیند اکسیداسیون غذا کمک می کند که بر طعم آن تأثیر می گذارد.
به لطف ترکیبات فنلی موجود در آن، که آنتوسیانین نامیده می شوند، به عنوان یک رنگ خوراکی طبیعی عمل می کند، اما استفاده صنعتی آن به عنوان یک رنگ دهنده هنوز نیاز به مطالعات بیشتری برای اطمینان از پایداری و اثربخشی آن دارد.
گیاه سماق در طول تاریخ در طب جایگزین به ویژه در خاورمیانه و مناطق امپراتوری عثمانی در گذشته برای درمان بسیاری از بیماریهای پزشکی استفاده میشده است.
از دیگر خواص سماق می توانیم ب موارد زیر اشا ره کنیم:
- کاهش دمای بدن در هنگام تب.
- درمان اسهال.
- التیام زخم.
- دیورز و درمان برخی از بیماری های کلیوی.
- گزش حیوانات را تسکین دهید.
- درمان خونریزی بینی.
- بیماری های کبدی
- هموروئید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.